COMPETITII‎ > ‎

''CUPA PESCUIT RAPITOR''- VALURI DE CRAP 2013, Tulucesti, jud. Galati, 30.11.2013.

REGULAMENT DE DESFASURARE A CONCURSULUI DE PESCUIT
organizat de Asociaţia Pescarilor Sportivi Feroviar şi Prietenii VALURI DE CRAP:
“ Cupa pescuit răpitor-VALURI DE CRAP-2013’’

Motivatie de expunere :
Mă uit afară şi văd că ninge ca în poveşti, când scriu aceste rânduri. Astăzi este marţi şi încerc să-mi imaginez cum va fi sâmbătă 30.11.2013 de ziua Sfântului Andrei. Pentru curaj intru pe un site de meteo consacrat şi constat că estimează vreme bună la Galaţi, normal sunt sărbătorile oraşului Galaţi.
Acum două săptămâni după o partidă de pescuit la Somova eram ferm hotărât, am încheiat sezonul de pescuit pe anul 2013. Aşa cum un fumător înrăit renunţă la fumat de zeci de ori aşa şi această promisiune pe care mi-o fac mie însămi o încalc mereu.
Totul a început printr-o vizită la un magazin de pescuit renumit, în proces de lichidare stoc, ce te îmbia cu reduceri de preţuri între 30-70%. Am sunat un coleg să-mi dea referinţe pentru un produs şi inevitabil am discutat de ultimele partide de pescuit. El la ultima ieşire undeva pe canale la 4-5 km de Tuluceşti nu avusese performanţe deosebite la răpitor, dar locaţia promitea rezultate.
Aceasta a fost scânteia care m-a făcut să-mi încalc promisiunea. Programasem deja o partidă în duminica care a trecut dar datorită previziunilor meteo am renunţat şi pe bună dreptate pentru că duminică a plouat.
Mă consolasem din nou cu idea că ieşirea de la Somova a fost ultima pe anul 2013. Astăzi din curiozitate am intrat pe site-ul meteo şi s-ar părea că se anunţă vreme rezonabilă.
L-am sunat pe Ionică şi am hotărât sâmbătă dimineaţă îl serbăm pe Sfântul Andrei la pescuit.
Ştiu că provocarea este făcută din scurt şi majoritatea care nu lucrează în tură, şi-au făcut un program, motivat de faptul că niciodată nu am organizat un concurs de pescuit la răpitor propun pentru cine are posibilitatea şi plăcerea să participe la concursul:
“ Cupa pescuit răpitor-VALURI DE CRAP-2013’’PROGRAMUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI

Concursul se va desfăşura, lângă localitatea Tuluceşti, pe data de 30 Noiembrie 2013, pe canalele de irigaţii aflate la 4-5 km distanţă de acesta.

Punctul de întâlnire al participanţilor va fi pe data de 30 Noiembrie 2013, ora 6,00, la podul peste pârâul Chineja din vecinătatea Localitatea Tuluceşti. Deoarece drumurile sunt desfundate urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, deplasarea de la punctul de întâlnire până la locul faptei se va face pe jos. După cum ştiţi pentru pescuitul la răpitor nu ne trebuie bagaj mult, iar mersul pe jos este recomandat de doctor.

Concursul va putea începe pe data de 30 Noiembrie 2013 imediat cum se ajunge la locaţia respectivă. Nu se va stabilii o oră prealabilă pentru final ţinând cont de perioadă, vreme şi dispoziţia peştilor pentru momelile oferite. Ora la care se va termina concursul se va hotărî de comun acord. Este de luat în seamă, ca realizare pentru această ieşire, să rămână o simplă plimbare în aer liber.


VOR FI PREMIATE:
-cantitatea cea mai mare de peste (exprimata in kg cu trei zecimale) – locurile 1,2,3, indiferent de marime specia-ştiucă;
-captura cu masa cea mai mare specia-ştiucă(exprimata in kg cu trei zecimale) - locurile 1,2,3;

Precizare: Menţiunile de mai sus au fost făcute pentru moralul participanţilor.
REGULI CE TRBUIESC RESPECTATE DE CATRE PARTICIPANTI:
- la concurs pot participa atat membrii A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’, cat si cunoscuţii lor sau alţi doritori care agreează o ieşire în mijlocul naturii completată de o drumeţie dus-întors de aproximativ 10 km;
- concursul se va desfăşura la individual;
- se poate pescui la staţionar cu momeală vie fără restricţie privind numărul de ustensile(undiţă/lansetă) sau spinning;
- nu se impun restricţii la felul monturilor folosite;

PRECIZARI PRIVIND ORGANIZAREA
Competiţia nu va avea arbitrii. Evaluarea capturilor(dacă din greşeală vor fi) se va face în comun de către participanţi. Locul de pescuit va fi ales de fiecare nefiind impus.

ALTE PRECIZARI:

Pentru deplasare se recomandă participanţilor să fie încălţaţi cu cizme sau bocanci. De asemenea îmbrăcămintea să fie adecvată anotimpului, iar cei care nu sunt şoferi pot apela la o:,,scânteie”
Deoarece există varianta să fim precum ursul păcălit de vulpe şi să găsim luciul apei îngheţat hotărârea finală pentru deplasare o vom lua vineri seara(29.11.13). Până atunci colegul nostru Dan a primit sarcina de a monitoriza condiţiile din zonă.
Premiile vor consta în acordarea de diplome şi strângeri de mână. Festivitatea de premiere va avea loc cu ocazia şedinţei anuale de bilanţ din luna ianuarie 2014.
Participanţii se angajează să se gândească pe malul apei la cei care nu sunt prezenţi . Cei care nu pot fi prezenţi îi vor compătimii pe cei care participă şi pot să le transmită urările de rigoare.
Comments