COMPETITII‎ > ‎

CASTING: ''UNDE ARUNCI SI UNDE CADE''- editia a 3-a, Tulucesti, jud. Galati, 21.12.2013.

Din capitolul ''pescuit la iarbă verde''- CASTING.

REGULAMENT DE DESFASURARE A CONCURSULUI DE PESCUIT
organizat de Asociaţia Pescarilor Sportivi Feroviar şi Prietenii VALURI DE CRAP:
“SPINNING-PROBĂ DE PRECIZIE în traducere liberă « UNDE ARUNCI ŞI UNDE CADE » ediţia a III-a’’

Motivatie de expunere :
În timpul sezonului de pescuit la răpitor vegetaţia de malul apei are de multe ori de suferit datorită preciziei lansărilor nostre sau atunci când deplasarea noastră nu este posibilă se procopseşte cu un mărţişor sub forma momelilor artificiale, spre regretul nostru pentru pierderea suferită. Dacă nu ar fi pescari ,,iscusiţi,, desfacerea produselor din categoria momelilor artificiale nu ar mai avea cererea aşa de mare.
Casting-ul în pescuit este un mod de a ne arăta măiestria şi proteja vegetaţia de pe malul apei împotriva defrişării abuzive, mai ales atunci când nu mai avem răbdarea în a ne deplasa să descurcăm momelile agăţate.
La un concurs de casting :
- nu se pune nicodată problema că locurile pe podium vor fi declarate vacante aviz concursul din data de 30 noiembrie excepţie cazurile când nu se înscrie nici un participant ;
-concurenţii devin imuni la ,,urările,, de rigoare transmise de colegi.
Scopul acestui concurs cu premii, este de a mai da o şansă sărmanilor peştişori ca recompensă pentru adrenalina de care suntem dependenţi şi pe care o asigură, astfel încât la anul ce vine să fie demni de statutul de TROFEU.
Vremea de afară face ca balta se aibă o pojghiţă subţire de gheaţă fiind improprie atât pescuitului la copcă cât şi pentru spinning motiv pentru care ASOCIAŢIA PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI ŞI PRIETENII : « VALURI DE CRAP » organizează tradiţionalul concurs anual de casting care iată a ajuns deja la ediţia a treia.
PROGRAMUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI

1.Concursul se va desfăşura, lângă gara din localitatea Tuluceşti, pe data de 21 Decembrie 2013.
Punctul de întâlnire al participanţilor va fi pe data de 21 Decembrei 2013, ora 9,00, la gara din localitatea menţionată anterior.
2.Concursul se adreseaza numai celor INSCRISI. Inscrierile se vor face pe data 21.12.2012 între orele 09,00-09,30. La concurs pot participa atat membrii A.P.S.F.P.’’VALURI DE CRAP’’, cat si cunoscuţii lor sau alţi doritori care agreează o astfel de consolare cu gândul la anul ce vine.
3.Locul desfasurari este islazul din apropirea gării ;
4.CONCURSUL SE VA DESFĂŞURA LA INDIVIDUAL ;
5.Scopul concursului este testarea indemanarii participantilor in lansarile momelilor artificiale la pescuitul rapitorilor sau a vegetaţiei specifice apelor de şes;
6.Numar de scule-se va utiliza o singura lanseta cu o linguriţă de 9-12 grame pusa la dispozitia participantilor de catre asociaţie pentru egalitate de şanse.
7.Lansarile se vor face asupra a trei tinte cu diametrul de 50 cm, plantate la distanta de 8 m, 10 m si 12 m, in evantai fata de standul de concurs;
8.Fiecare concurent va beneficia de 2 aruncari de acomodare, cu ustensila si mediul ;
9.În concurs se vor face cate 3 aruncari la fiecare tinta, punctajul calculandu-se pentru fiecare lansare cu formula :
(1/distanta de la momeala la centrul tintei-in cm) x 100
In traducere liberă pentru o arucare la distanţa de 35 cm faţă de ţintă punctajul obţinut se va calcula cu formula :
(1/35) x 100=2,85 puncte
După care pentru fiecare ţintă se va face media punctelor la cele trei lansări apoi media generală(media celor trei medii corespunzătoare ţintelor 1,2 şi 3) cu două zecimale care va constituii punctajul final .
Aruncările la distanţă mai mare de 300 cm faţă de ţinte vor fi validate pentru distanţa de 300 cm.
10.Castigatorul va fi cel care acumuleaza cel mai mare numar de puncte ;
11.Se premiaza in ordinea rezultatelor obtinute locul I, II si III.
12.Festivitatea de premiere se va desfasura incepand cu ora 13,30 ;
13.Echipa de arbitrii activează sub deviza : N-au mâncat, n-au băut, dar………..au cotizat.
Componeţa :????????????????????????Sunt vacante :
-un post arbitru de centru responsabil cu notarea şi calculul rezultatelor ;
-două posturi arbitrii de teren responsabili cu măsurătorile(se va face prin rotaţie de către participanţi astfel încât să nu facă nimeni febră musculară deoarece sărbătorile sunt aproape).

ALTE PRECIZARI:

Pentru deplasare se recomandă participanţilor să fie încălţaţi cu cizme sau bocanci. De asemenea îmbrăcămintea să fie adecvată anotimpului, iar cei care nu sunt şoferi pot apela la o:,,scânteie”
Taxa de participare la concurs este de 10 lei de persoană pentru a acoperii cheltuielile legate de organizarea evenimentului(inclusiv ciorba de peşte şi vinul fiert).
Premiile acordate vor fi în valoare totală de 270 lei. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 21.12.2013 la ora 14,00.


P.S. Concursul se anulează numai dacă se desfăşoară cu mai puţin de 3 participanţi.

APSF SI PRIETENII VALURI DE CRAP
Octavian Donose
Comments