COMPETITII‎ > ‎

''CUPA RC-CF TRANS SRL'': CONCURS DE CASTING: ARUNCARE LA DISTANTA- Turnul de televiziune Galati, 25.10.2014

Conform traditiei in fiecare an ne propunem sa organizam si un concurs de casting. Daca in anii anteriori concursul testa abilitatile participnatilor in aruncarea la punct fix, anul acesta va avea ca obiectiv aruncarea la distanta. Scopul acestui concurs este atingerea unuia din dezideratele asociatiei noastre care consta in promovarea pescuitului atat sub forma recreativa cat si sportiva.
Regulamentul de desfasurare a competitiei va fi urmatorul:
Concurs de pescuit-Casting
,,Cupa RC-CF TRANS SRL”
Sponsori : RC-CF TRANS SRL
Magazin de pescuit-Dan Mitrănescu: www.danmitranescu.ro

-- Data desfasurarii sambata 25 octombrie 2014, ora 09:30.
-- Locaţia: Plaja de la Turnu de Televiziune-Galaţi
-- Condiţii de participare: Concursul se adresează celor înscrişi pe forumul: Valuri de Crap. Nu se percepe taxă de participare. Numărul maxim de participanţi este de 30.
-- Regulament de participare
  Concursul se va desfasura pe trei categorii:
1.Categoria Greilor;
2.Categoria Mijlocie;
3.Categoria Usoara.

Departajarea concursului:
Numarul de concurenti se va imparte la 3, fiecare categorie va fi formata din o treime din numarul de concurenti in ordinea lungimii primei aruncari. Măsurarea aruncărilor se va face in metrii cu două zecimale.
Fiecare concurent are dreptul la doua aruncari. Aruncarile se vor face cu doua lansete. Prima lansare se va face cu lanseta proprie si a doua se va face: cu Hakuyo MTX14 (plumb 120 gr) la categoria Greilor, Hakuyo MTX12 (plumb 120 gr) la categoria mijlocie si Hakuyo MTX9 (plumb 110 gr) la categoria usoara, toate de 3,90 m.
Se vor contabiliza ambele aruncari, suma lor dand clasamentul final.
Distribuirea in categorie se va face cu prima lansare.
Concursul de aruncari se va desfasura pe teren marcat, se vor folosi numai lansete de serie, nemodificate, de maxim 4m.
Mulinetele folosite vor fi numai cu tambur fix, fara modificari si vor fi oferite de organizatori. (OKUMA AXEON/SPECTOR 65)
Vor fi acceptate numai aruncarile agreate de regulamentul CIPS-FIPS (adica aruncare peste cap).
Se interzic aruncarile de pe pamant, laterale sau orice alta aruncare care pune in pericol concurentul sau pe ceilalti participanti la concurs (ex. pendul). Plumbii vor fi cei destinati pescuitului, ficsi (cu vartej sau fara), culisanti sau culisanti cu tija, fara alte modificari (pene, ciucuri ...). Concurentii vor alege gramajul in functie de cum doreste.

Concurentii au dreptul sa repete un numar nelimitatde aruncari ratate.
Aruncare ratata este considerata depasirea sau calcarea liniei de stand, ruperea inaintasului, a monofilamentului, a lansetei sau formarea “perucilor” pe fir. Tot ratate sunt considerate aruncarile sub 100m. Concurenţii au dreptul să repete un număr de cinci aruncări ratate în cazul aruncărilor sub 100 m. Dacă după cinci aruncări ratate sub 100 m nu se reuşeşte să se depăşească pragul de 100 m se va puncta aruncarea cu valoarea cea mai mare. Aruncarile slabe, dar peste 120 m, nu se pot repeta fiind calculate ca atare.
Concurentii pot cere verificarea grosimii firului pe o anumita lanseta pe parcursul intregii competitii. Fiecare concurent are dreptul la doua astfel de verificari. Firele se vor masura cu micrometrul.
Concurentii au obligatia de a pastra linistea in momentul in care ceilalti participanti la competitie se pregatesc sa arunce sau in timpul aruncarii. La prima abatere concurentul in cauza primeste un avertisment verbal, iar la a doua sau la abaterea vadit intentionata concurentul este depunctat cu 2 m din aruncarea proprie. La repetarea abaterii concurentul primeste eliminarea din concurs.
Premiere:
Premierea se face în ordinea punctajului obţinut în urma cumulării valorii celor două aruncări. Se vor premia locurile 1 şi 2 din fiecare categorie astfel:
Locul 1 si 2 categoria greilor:
1. 1 x MTX14 3,90
2. 1 x MTX14 3,90
Locul 1 si 2 categoria mijlocie:
1. 1 x MTX14 3,90
2. 1 x MTX9 3,90
Locul 1 si 2 categoria usoara:
1. 1 x MTX9 3,90
2. 1 x MTX9 3,90

Arbitraj:
Vor arbitra un număr de 5 arbitrii din care preşedinte va fi D-l Remus Dobrotă, doi arbitrii din cadrul APSF şi Prietenii-VALURI DE CRAP şi doi arbitrii desemnaţi de restul participanţilor.
Cu stima, Valuri de Crap!


Comments