COMPETITII‎ > ‎

CONCURS DE PESCUIT ''PRIETENI PESCARI - DIN BALTA-N BALTA HOINARI''- Cotoroaia, jud. Galati, 22-24.08.2014

Asociatia Pescarilor Sportivi Feroviari si Prietenii-VALURI DE CRAP organizeaza un concurs de pescuit in Locatia Cotoroaia, jud. Galati. Iata conditiile de participare si regulamentul concursului:
“PRIETENI PESCARI DIN BALTA-N BALTA HOINARI” EDITIA II.
Locaţie: BALTA COTOROAIA – (Localitatea Cerţeşti-Jud.Galaţi), situată la aprox. 96 km de Galaţi, pe ruta care străbate localităţile : Pechea, Cudalbi, Corod, Certesti, Cotoroaia.
Perioada : 22.08. – 24.08.2014
Organizator : Asociatia “PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI ŞI PRIETENII-VALURI DE CRAP”
Taxa de participare: 350 ron echipa de 2 pescari cu drepturi depline.
Număr echipe participante: 15 echip
Premii ce vor fi acordate:
- Locul I = 1.500 ron;
- Locul II = 1.000 ron;
- Locul III = 500 ron;
- Captura concursului = 500 ron
**NOTA: CAPTURA CONCURSULUI SE VA SCADE DIN CANTITATEA TOTALA A ECHIPEI RESPECTIVE.
REGULAMENT DE DESFASURARE A CONCURSULUI:
- Se pescuieste la boilies, porumb, plastice, pop-up etc.
- Se va intocmi un singur clasament bazat pe CANTITATE.
- Se premiaza: locul I , II , III la general si Captura Competitiei (Captura se poate cumula cu orice premiu).
- Se puncteaza urmatorele specii: crap comun, crap oglinda si amur având greutatea de cel puţin 1 kg .
- Se vor face 2 trageri la sorti: una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.
- Premiile mai sus mentionate sunt valabile in cazul participarii a 15 de echipe.
Precizări: Concursul se va organiza după principiul PRINDE ŞI ELIBEREAZĂ.
Administratorul bălţii şi persoanele desemnate de acesta au dreptul de a controla în orice moment pe participanţi pe toată perioada de desfăşuarare a concursului în perimetrul organizatoric atât în bagaje cât şi în autovehicule existenţa de peşte însuşit illegal. Participanţii depistaţi cu peşte asupra lor vor fi eliminaţi din concurs respective deposedaţi de premiile obţinute. Prin perimetru organizatoric se înţelege inclusiv parcarea.
Rezervarea locului se poate face prin plata taxei de participare. Înscrirea la concurs se face în ordinea achitării taxei de participare pe locurile rămase disponibile până la data de 20.08.2014, ora 14:00.

Persoana de contact pentru înscriere şi relaţii suplimentare:
0741359774 – Dan Calciu
1. Se pot folosi cate 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare lanseta;
2. Este interzisa nada sau momeala vie.
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti.
4. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal.
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 5 si trebuie sa fie model mare. Pestii se pot pastra mai multi in fiecare sac.
6. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de rupture.
7. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori, ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 18.
8. Concurentii nu au voie sa circule cu masina in perimetrul marcat de organizatori pentru desfăşurarea competiţiei. Masinile se lasa in parcarea delimitată de administratorul bălţi.
9. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.
11. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap.
12. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
13. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara din stand.
14. Cu minciocul se poate intra in apa pana la genunchi.
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare dar nu cu un membru al altei echipe. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16. Se nadeste cu cobra sau saculet, spombul, catapulta prastia si racheta.
17.Nădirea grea(spombul, catapulta si racheta) este permisă în intervalul 8,00-18,00 ori de câte ori participanţii considerăcă este necesar.
Este interzisa parasirea si intrarea pe balta fara informarea arbitrului si aceasta numai in cazuri speciale. Accesul se va face cu masinile pana la standul de pescuit, se descarca echipamentul si apoi vor fi duse in parcare.
[size=16]**ARBITRAJ[/size]:
- Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00, si seara incepand cu ora 18.
- La aceste cantariri 2 vecini din stand-uri diferite sunt OBLIGATI sa participe.
- Cantarirea suplimentara se face atunci cand o echipa a prins mai mult de 10 crapi sau o captura mai mare de 7 kg.
- Se pot face cantariri suplimentare in cazul in care pestele din sac are un comportament neobisnuit.
- Daca o echipa solicita cantarirea suplimentara pt un peste cu comportament neobisnuit, arbitrul trebuie sa se prezinte in maxim 15 minute la cantarirea acestuia.
- Daca o echipa nu anunta arbitrul pt cantarire suplimentara si aduce la cantar pestele mort din motive neobisnuite, va fi depunctat cu 20 kg .
- Daca o echipa aduce la cantar un peste mort din cauza ei ( lovituri , sangerari) sau incearca sa il arunce, va fi descalificata pe loc .
- Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
- Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
- In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotara locul amplasarii marker-ului .
- Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata inconsiderare.
- La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 ron.
- In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
- Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, acelor 5 saci mari obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura.
- Echipele care nu detin echipamentul corespunzator vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
- La incheierea concursului, arbitrii si paznicii verifica starea de curatenie a standurilor si mijloacele de transport . In cazul in care o echipa incearca sa fure un peste sau sa arunce un peste mort , ea va fi descalificata si se vor aduce organele de politie la locul faptei, iar pestele mort se va plati cu 30 ron/kg -pestii cu greutate pana la 5 kg si 65 ron/kg -pestii cu greutate peste 5 kg.
**SANCTIUNI
- Incalcarea punctului 3 duce la eliminarea directa a echipei in cazul neglijentei fata de pesti , depunctarea cu 20 de kilograme in cazul neanutarii pestilor cu probleme , nici o sanctiune pt cei ce anunta arbitrul , iar acesta constata decesul pestelui prin soc termic.
- Incalcarea punctelor 4, 5, 6, 7, 9, 11, 13, 14 si 16 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme, iar la a treia eliminareaechipei din concurs).
- Incalcarea punctelor 1, 2, 10 si 15 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
- Incalcarea punctului 12 atrage depunctarea cu 20 de kilograme.
Adunarea pe balta vineri 22.08.2014 ora 7:00, tragerea la sorti la ora 7:30
Concursul incepe vineri, 22.08.2014 ora 10:00 si se termina duminica 24.08.2014 ora 10:00. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 10:00 sa-l scoata.
Festivitatea de premiere duminica ora 12:00.
Cu stima, APSFP si Prietenii ''VALURI DE CRAP''.
Comments