DESPRE NOI‎ > ‎

SIGLA VALURI DE CRAP

SIGLA ''VALURI DE CRAP''

postat 14 ian. 2013, 10:41 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 14 ian. 2013, 10:41 ]


-- etimologia expresiei ''valuri de crap''

postat 22 ian. 2012, 07:34 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 31 ian. 2013, 05:48 ]

  In vara anului 1985, inaintasii acestei civilizatii au purces la o deschidere oficiala a sezonului de pescuit. Deplasarea s-a facut pana la Tulcea bineinteles cu trenul, iar din cele trei optiuni avute la dispozitie: BANI, BILETE, ABONAMENTE s-a ales varianta traditionala in acele vremuri: ''CU NASU''.

    Elanul tineresc care ii cuprinsese era umbrit de numarul mare de bagaje carate. In timp ce trenul se taraia ca un sarpe lung, spre destinatia finala- Statia Tulcea, s-a intrezarit si lacul de agrement aflat in apropierea acesteia. Un membru a spus:.... ''pe lac sunt VALURI DE CRAP''...;un alt membru a spus:... ''intradevar pe lac sunt VALURI DE CRAP''....iar cel mai mare pescar din grup a dat verdictul:.....''baieti, pana pleaca vaporul mai avem de stat in Tulcea trei ore, pe lac sunt VALURI DE CRAP, hai sa o punem de un pescuit dupa garare''.
    Zis si facut: baietii nostrii au carat bagajele pe malul lacului facandu-se apoi ca se pregatesc de atac: au asteptat ca cel mai mare pescar sa-si instaleze arsenalul dupa care i-au spus: Cristi, pe lac sunt VALURI DE CRAP, noi iti uram fir intins , te imputernicim sa ai grija de bagaje si cand o sa servim a bere in oras o sa ne gandim la tine.

      Nu va pot descrie mimica fetei celui mai mare pescar, la auzul vestii, cu o privire trista a cerut clementa colegilor: macar unul sa ramana sa-l secondeze cu minciogul in cazul atacului marii capturi, dar nimic nu a mai clintit hotararea definitiva si irevocabila data'' .                 

-- semnificatia siglei

postat 22 ian. 2012, 07:33 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 23 ian. 2012, 23:03 ]

                                          Mesaj Scris de Donose Octavian la data de: Sam 5 Feb 2011 - ora 18:42, pe Blogul A.P.S.F.P.
 
''sigla A.P.S.F.P''


   '' Sapaturile arheologice efectuate recent au scos la iveala o sigla care se presupune ca ar fi apartinut culturii ``VALURI DE CRAP``.

    Dar iata semnificatia:

 -1.  initialele APSF reprezinta abrevierea cuvantului Asociatia Pescarilor Sportivi Feroviari;

 -2.  culorile care sunt pe fundalul fiecarei litere se regasesc pe drapelul asociatiei avad urmatoarea semnificatie:
           - rosu-ramura miscare comercial;
           - albastru -ramura tractiune;
                                                    - verde-ramura vagoane;
                                                    - maro -ramurile instalatii-linii.

 -3.  cuvintele SI PRIETENII au pe fundal culorile curcubeului motivat de urmatoarele:
 - membrii asociatiei din aceasta categorie sunt la inima noastra ,apartin tuturor culorilor ``politice`` si au drepturi depline;
 - curcubeul reprezinta speranta, apare dupa ploaie cand se spune ca pestele incepe sa manance mai bine, iar in sufletul nostru parca ne strabate fiorul primului sarut............dat marii capturi, binenteles.

 -4.  simbolurile din centrul siglei reprezinta la numarator semnificatia domeniului de activitate a unei parti din membri, iar la numitor mult ravnita captura(am ajuns din greseala la aceste elemente complicate de matematica, pentru ca de fapt la baza calculelor ce tin de bilantul activitatii sta principiul binecunoscut al NUMARATORII PE DEGETE);

 -5.   cuvintele VALURI DE CRAP au ca fundal culoarea verde asociata vegetatiei, care completeaza locurile mirifice unde sunt amplasate taberele NOMADE organizate de membrii sai.
 Drapelul sub care sau desfasurat campaniile militare ale membrilor , nu a fost gasit dar se intuieste ca ar avea culorile rosu, albastru, verde, maro amplasate orizontal precum luciul apei, avand postata in centru sigla.

1-3 of 3