DESPRE NOI‎ > ‎SIGLA VALURI DE CRAP‎ > ‎

-- etimologia expresiei ''valuri de crap''

postat 22 ian. 2012, 07:34 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 31 ian. 2013, 05:48 ]
  In vara anului 1985, inaintasii acestei civilizatii au purces la o deschidere oficiala a sezonului de pescuit. Deplasarea s-a facut pana la Tulcea bineinteles cu trenul, iar din cele trei optiuni avute la dispozitie: BANI, BILETE, ABONAMENTE s-a ales varianta traditionala in acele vremuri: ''CU NASU''.

    Elanul tineresc care ii cuprinsese era umbrit de numarul mare de bagaje carate. In timp ce trenul se taraia ca un sarpe lung, spre destinatia finala- Statia Tulcea, s-a intrezarit si lacul de agrement aflat in apropierea acesteia. Un membru a spus:.... ''pe lac sunt VALURI DE CRAP''...;un alt membru a spus:... ''intradevar pe lac sunt VALURI DE CRAP''....iar cel mai mare pescar din grup a dat verdictul:.....''baieti, pana pleaca vaporul mai avem de stat in Tulcea trei ore, pe lac sunt VALURI DE CRAP, hai sa o punem de un pescuit dupa garare''.
    Zis si facut: baietii nostrii au carat bagajele pe malul lacului facandu-se apoi ca se pregatesc de atac: au asteptat ca cel mai mare pescar sa-si instaleze arsenalul dupa care i-au spus: Cristi, pe lac sunt VALURI DE CRAP, noi iti uram fir intins , te imputernicim sa ai grija de bagaje si cand o sa servim a bere in oras o sa ne gandim la tine.

      Nu va pot descrie mimica fetei celui mai mare pescar, la auzul vestii, cu o privire trista a cerut clementa colegilor: macar unul sa ramana sa-l secondeze cu minciogul in cazul atacului marii capturi, dar nimic nu a mai clintit hotararea definitiva si irevocabila data'' .