ISTORIC


-- asa s-a scris istoria noastra

postat 22 ian. 2012, 07:43 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 23 ian. 2012, 23:55 ]

INFIINTAREA ASOCIATIEI PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII ''VALURI DE CRAP''
                  Scris de Donose Octavian la data de Luni, Ianuarie 31, 2011 ora 7:37 am:

                                                                                                       
 
 
 

     '' Motivatie de expunere: Fiecare etnie este atesata prin obiceiuri, porturi sau documente pastrate si transmise din generatie in generatie, motiv pentru care pentru a putea demonstra ca suntem ceea ce suntem deschidem acest capitol.
       Anul 2010 a adus pentru Asociatia de Pescari Sportivi Feroviari si Prietenii sansa unei noi deschideri oficiale a sezonului de pescuit.
       Soarta a fost potrivnica de data aceasta, motivat de faptul ca locatia aleasa initial - Pisica - Plopii lui Dumitrache, unde s-au desfasurat si alte actiuni de succes (operatiunile Toshiba, Pinguinii Uzi) a fost inundata de apele Dunarii, spre dezamagirea colectivului si a gazdei noastre - nea Gica Pletea.

 
 
 

    Colac peste pupăză astrele au prezis pentru perioada aleasă,17-21.06.2010, vreme capricioasă cu ploi şi furtuni(chiar două pe zi), fapt care ne-a amărât şi mai tare sufletele, îndurerate şi aşa de pierderea ciorbei de peşte făcute cu toate ritualurile specifice(apă din Dunăre) de Nea Gică.
    În condiţiile în care Dunărea era furioasă, destinaţia aleasă a fost Rachelu, în spatele digului care ne apăra de apele Dunării, în pădurea de plopi bîntuită de fantoma lui Nea Vasile o altă figură legendară pe care colectivul de pescari a cunoscut-o cu ocazia incursiunilor anterioare, un pustnic care a fugit de tumultul vieţii în societate şi care a trăit până în primăvara acestui an, când şi-a dat obştescul sfârşit, într-un bordei sub pământ, din care la data campării nu mai rămăseseră decât ruinele.
    Freamătul ieşirii ne-a cuprins pe toţi, şi s-a răpândit precum o boare din Galaţi la Bucureşti, Adjud, Oneşti, Comăneşti, Tuluceşti, Folteştica, în final verdictul să fie dat, pe data de 15.06.10, de un site meteo de pe net: Renunţăm motivat de faptul că din memoria colectivului nu s-au şters peripeţiile operaţiunii Pinguinii uzi.
    Precum un joc dea alba- neagra acelaşi site a doua zi prevestea o vreme nemaipomenită în intervalul propus, ca de fiecare dată, pentru tentative de pescuit. Telefonia mobilă şi-a spuns din nou cuvântul , iar o nouă convocare a plecat de la CENAFER Galaţi, pe calea undelor cu atenţionarea de rigoare asupra riscului apariţiei permanente a unor condiţii meteo demne de Camel Trophy .
    Noaptea de 16/17.06.2010 a fost grea cu nori, furtună, ploi torenţiale şi insomnii. Pe o vreme mohorâtă avangarda : Donose Octavian, Drescanu Dan, Paleacu Iulian, Calciu Dan, Totolici Marian au pornit spre piaţă pentru a face cumpărăturile de rigoare din care nu au lipsit: tradiţionala conserve de fasole, ingredintele pentru ciorba de peşte şi preparate pentru grătar.
    Pe data de 17.06.2010 la ora 14,00 scrutând în permanenţă cerul şi cu un dram de speranţă în suflet s-a trecut Dunărea.
    A doua zi echipa a fost completată cu un alt grup de temerari: Oprea Marius, Popovici Bogdan, Pungă Cristinel, Ene Alexandru, Negrea Ion, Căluian Valentin.

      Restul poveştii este reprodus în imagini,
care cu toată rezoluţia generată de tehnica secolului XXI, nu pot reproduce momentele deosebite ale Operaţiunii Monofilament.''
(Editaţi postarea)

-- cum s-a nascut ''valuri de crap''

postat 22 ian. 2012, 07:41 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 31 ian. 2013, 06:30 ]

  PRIMA INTRUNIRE A MEMBRILOR ASOCIATIEI.

   Vineri, 11. februarie 2011, in sala scolii personalului a avut loc prima sedinta extraordinara a membrilor A.P.S.F.P., sedinta organizata la cererea expresa a d-lor OCTAVIAN DONOSE si GABI DEDIU. Tema: luarea unei hotarari in ceea ce priveste infiintarea A.P.S.F.P.  
 
 
 
                        
Pe scurt: conform legilor actuale, A.P.S.F.P. nu va putea emite permise de pescuit catre membrii sai, decat in cazul in care Asociatia ar detine un luciu de apa- lucru care, deocamdata, este imposibil.        
     Dupa discutii destul de ample, s-a hotarat in unanimitate continuarea demersurilor pentru infiintarea Asociatiei, ramanand, ulterior, a se stabili conditiile in care aceasta isi va desfasura activitatea.
    A fost un moment de importanta deosebita pentru infiintarea Asociatiei.
    Dar iata cateva dintre reactiile de atunci :
    Mesaj Scris de Donose Octavian la data de Joi 10 Feb 2011 , ora 19:07: pe Blogul A.P.S.F.P. :  
                       
    ''Copiii nostri vor creste mari, poate vor avea la randul lor copii; copiii copiilor nostri poate vor avea la randul lor copii; isi va mai aminti oare cineva de Udrisoaia, Potmolosu, Plopii lui Dumitrache de la Pisica, Victoria, Rachelu, Cantonul lui Nea Miluta de la Prut,Casa Nebunilor si alte locuri minunate? Bunicii nostri ne-au povestit cum a fost. Noi poate am trait ceva din ce ne-au povestit bunicii si parintii nostri, dar copiilor de azi le este furata copilaria . Am progresat, a aparut calculatorul si deja din frageda pruncie se creeaza dependenta.
 
 
 

    Am fost precum camarazii de arme, am petrecut nopti albe in mijlocul naturii , am fost fericiti ca putem vedea un apus de soare, un rasarit de soare si am trecut impreuna cu natura prin succesiunea anotimpurilor si anilor. Avem ce povesti mai departe si cat de frumos a fost; dar ar fi pacat ca totul sa se termine acum.
    Incercam sa-i invatam pe cei tineri ceea ce am invatat de la inaintasii nostri sa iubeasca natura, sa o pretuiasca si sa inteleaga ca in viata nu trebuie sa dispui de mari averi ca sa fii fericit macar pentru cateva zile si sa uiti de tumultuul vietii, departe de el. Poate de multe ori am fost egoisti si poate pentru cateva clipe nu ne-am gandit si la cei dragi de acasa.
    De mult timp am spus ca suntem o fratie si poate ca am militat pentru cauza ei, iar astazi incercam ca visul nostru sa devina realitate. Timpurile s-au schimbat rapid si s-a ajuns ca lupul sa fie paznic la oi sau precum pe balta pestele mare inghite pe cel mic. Probabil in tara asta nu a mai ramas nimic de vanzare si s-a ajuns ca aceste paradisuri terestre sa fie scoase la mezat, cu titlu onorific de administrare si protectie, gandindu-se ca cinci ani de monopol sunt suficienti pentru a le secatui sub paravanul legii.
    Traim cu speranta ca va aparea luminita de la capatul tunelului si ca visul nostru va deveni realitate; noi am fost, suntem si sper ca in continuare sa fim aceiasi; motiv, pentru care pana vineri sa ne gandim bine la decizia pe care o vom lua.

   
 
 
                                                                 
   Personal consider ca sufletul pe care l-am pus cu totii, in tot ce am facut in acesti ani si mai ales in ultima perioada, poate fi irosit pentru un permis de pescuit pe care, este un adevar ,nu vom reusi sa-l dam. Poate vom merge in continuare, dar vom fi ca o armata care nu va avea un stindard sub flamurile caruia sa lupte.''
                                  Pentru minte, inima si fir intins !
                                        OCTAVIAN DONOSE. Cei prezenti la sedinta au votat in unanimitate continuarea demersurilor pentru infiintarea Asociatiei, in ciuda obstacolelor pe care le vor avea de intampinat.
     Astfel :
 -Octavian Donose;     -Gabi Dediu;               -Cornel Masalau;                                   
 -Dan Drescanu:          -Marius Oprea:           -Sorin Zahiu:
 -Alexandru Ene:         -Marian Naltabar;       -Gabi Cojocariu;
 -Adi Buzea;               -Cristi Punga;

  si - prin acestia- toti cei ce n-au putut fi prezenti, datorita naturii serviciului, au hotarat constituirea   Asociatiei Pescarilor Sportivi Feroviari si Prietenii   VALURI DE CRAP ca personalitate juridica .

       

                     Exercitiu de imaginatie
            Scris de Alexandru Ene la data de Vin 11 Feb 2011 - ora 10:30:

  ''Ar fi minunat daca ti-ai putea organiza viata dupa bunul tau plac. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil.  Pentru ca exista legi: mai bune, mai rele- nu este in masura ta sa le judeci. Atat doar: trebuie sa le
respecti!
      Ar fi pacat daca, din cauza unor legi- mai bune, mai rele- ai renunta la visul tau.
      Ar fi pacat daca, peste cativa ani, cand vei privi in urma, nu vei vedea nimic. Ti-ai pus vreodata intrebarea "ce las in urma mea?", "cine isi va aminti de mine si cum?"
      Stii ca viata e destul de grea sa mai ai timp a-ti pune astfel de intrebari,si totusi..
      Ar fi frumos sa imbatranesti frumos, sa ai ce povesti celor din jurul tau; Sa-ti poti multumi tie insuti ca n-ai acceptat sa te-mpiedici de niste lucruri marunte care ti-au stat in drum.
      Ar fi frumos ca cineva sa-si aminteasca de tine... De numele tau cu interes, cu placere. Si acel cineva sa aiba ce povesti, la randul sau, despre ceea ce ai realizat tu candva...
      Ar fi frumos!

    Ar fi fost minunat daca atunci,11 februarie 2011, ai fi gandit cu inima !'' 

                                                                                           
In data de 18.02.2011, la Judecatoria municipiului Galati, a fost inregistrat dosarul civil cu numarul 3777/233/2011 in vederea acordarii personalitatii juridice a ASOCIATIEI PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII ''VALURI DE CRAP''.
 Termenul de judecata este la data de 18.03.2011, la ora 09:00, in cadrul Sectiei Civile, Complet de judecata: C6 APJ..


                        18 MARTIE 2011
                       Publicat de Alexandru Ene pe Blogul A.P.S.F.P. :

   ''Vineri, 18 MARTIE 2011. O zi obisnuita, ca oricare alta: aglomeratie, trafic infernal, oameni grabiti sa ajunga fiecare la destinatia sa. E destul de multa umezeala si cam frig. Ma uit cu ciuda la panoul electronic din fata Casei de Cultura care afiseaza victorios sosirea primaverii si-mi vine sa-i reprosez: ‘’mincinosule! asta-i primavara? tu nu vezi ce-i afara?’’
  Masor apasat fiecare treapta ce duce la intrarea in Palatul Justitiei din Galati. Cati oameni or fi urcat peste aceste trepte, impovarati de grijile ce i-au adus in locul asta? ; cate rugaminti ‘’ Doamne-ajuta’’ or fi fost rostite pe aceasta scara? Scara catre al noualea cer? Scara ispasirii pacatelor?
  ‘’Fereste-ma, Doamne!’’—si intru.
    Sala Pasilor Pierduti. Chipuri posomorate, ochi umflati de nesomn, pasi care rasuna obsesiv in maretia arhitecturii Palatului. Discutii aprinse pe la colturile incaperii. Simt ca trebuie sa ma integrez acestei societati si dau cateva ture de sala. Descopar un centru info computerizat, imi iau inima-n dinti si tastez numarul 3777/2011:  ‘’sedinta de acordare a personalitatii juridice a Asociatiei Pescarilor Sportivi Feroviari si Prietenii va avea loc la sala nr. 4, complet de judecata C6 APJ, la ora 11:30.’’  Ma uit disperat la ceas: 11:25! Dupa ce i-am cerut informatii, aceasta THEMIS cu chip modern ma indruma suav: ‘’prima sala pe dreapta; vedeti ca sedinta a inceput!’’ si imi zambeste grijuliu din ochii ei negri, mai negri decat roba ce-o acopera. Parasesc cu regret aceasta zeita cu chip de avocat si intru in atmosfera solemna a salii de judecata nr. 4.
  Este ora 11:40. Iesit in fata Completului de Judecata, precum un elev scos la tabla de catre profesor, se afla cel care ne reprezinta in aceste clipe: DONOSE OCTAVIAN.
   Grefiera deschide un dosar pe care scrie cu litere de-o schioapa: ‘’ASOCIATIA PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII !’’ Secundele mi se par ore, minutele mi se par zile si, precum pe malul apei orice zvacnire a plutei imi da emotii, repet in minte, involuntar, intrebarea: ‘’a fi sau a nu fi?’’
   Dar?... Dar?... ‘’- Dosarul este complet!’’- spune grefiera; este clar ca pluta mea s-a facut nevazuta de pe luciul apei. E lucru sigur: nu am cum sa-l mai scap; si-mi mut privirea la judecator care ii da cuvantul celui ce ne reprezinta. Oare trebuie sa scot minciogul? Nu, hotarat lucru: nu! Elevul scos la tabla a venit cu lectia invatata si sant sigur ca va fi o recuperare fara probleme atunci cand il aud rostind: ‘’Domnule presedinte, reprezint Asociatia citata si solicit admiterea actiunii si acordarea personalitatii juridice pentru Asociatia Pescarilor Sportivi Feroviari si Prietenii ‘’VALURI DE CRAP!’’
 Dar sa nu zic ‘’hop’’ pana nu ma vad cu el in juvelnic; asa ca imi arunc din nou privirea asupra presedintelui Completului de Judecata. Cristi Punga- prezent langa mine- face acelasi lucru.
   In toata maretia sa, presedintele schiteaza un zambet de admiratie in coltul gurii: ‘’se admite! cauza ramane in pronuntare!’’—decreteaza acesta din urma, notand in acelasi timp ceva, intr-un carnetel cu coperti din piele.
 Si, asa cum ar fi spus imparatul Agustus: ‘’ACTA EST FABULA’’—adica ‘’piesa a fost jucata’’-- parasim toti trei, fericiti, incaperea
.
     La inceput a fost cuvantul. De-acum totul se va materializa printr-o hotarare judecatoreasca. Dar nu asta ne va tine alaturi de-a lungul timpului. Ci PRIETENIA care exista intre noi, fie ca santem sau nu FEROVIARI sau PESCARI.
Aceste lucruri s-au intamplat azi, 18 MARTIE 2011, lucruri care vor ramane in istoria ASOCIATIEI PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII .

  In drum spre casa, ii fac din ochi panoului electronic din fata Casei de Cultura. El afiseaza strengar:

                                                              18 MARTIE 2011. LA MULTI ANI ‘’VALURI DE CRAP!’’

                                                                                                                                      
                                                                                

1-2 of 2