ISTORIC‎ > ‎

-- asa s-a scris istoria noastra

postat 22 ian. 2012, 07:43 de Valuridecrap Asociatiapescarilorferoviari   [ actualizat la 23 ian. 2012, 23:55 ]
INFIINTAREA ASOCIATIEI PESCARILOR SPORTIVI FEROVIARI SI PRIETENII ''VALURI DE CRAP''
                  Scris de Donose Octavian la data de Luni, Ianuarie 31, 2011 ora 7:37 am:

                                                                                                       
 
 
 

     '' Motivatie de expunere: Fiecare etnie este atesata prin obiceiuri, porturi sau documente pastrate si transmise din generatie in generatie, motiv pentru care pentru a putea demonstra ca suntem ceea ce suntem deschidem acest capitol.
       Anul 2010 a adus pentru Asociatia de Pescari Sportivi Feroviari si Prietenii sansa unei noi deschideri oficiale a sezonului de pescuit.
       Soarta a fost potrivnica de data aceasta, motivat de faptul ca locatia aleasa initial - Pisica - Plopii lui Dumitrache, unde s-au desfasurat si alte actiuni de succes (operatiunile Toshiba, Pinguinii Uzi) a fost inundata de apele Dunarii, spre dezamagirea colectivului si a gazdei noastre - nea Gica Pletea.

 
 
 

    Colac peste pupăză astrele au prezis pentru perioada aleasă,17-21.06.2010, vreme capricioasă cu ploi şi furtuni(chiar două pe zi), fapt care ne-a amărât şi mai tare sufletele, îndurerate şi aşa de pierderea ciorbei de peşte făcute cu toate ritualurile specifice(apă din Dunăre) de Nea Gică.
    În condiţiile în care Dunărea era furioasă, destinaţia aleasă a fost Rachelu, în spatele digului care ne apăra de apele Dunării, în pădurea de plopi bîntuită de fantoma lui Nea Vasile o altă figură legendară pe care colectivul de pescari a cunoscut-o cu ocazia incursiunilor anterioare, un pustnic care a fugit de tumultul vieţii în societate şi care a trăit până în primăvara acestui an, când şi-a dat obştescul sfârşit, într-un bordei sub pământ, din care la data campării nu mai rămăseseră decât ruinele.
    Freamătul ieşirii ne-a cuprins pe toţi, şi s-a răpândit precum o boare din Galaţi la Bucureşti, Adjud, Oneşti, Comăneşti, Tuluceşti, Folteştica, în final verdictul să fie dat, pe data de 15.06.10, de un site meteo de pe net: Renunţăm motivat de faptul că din memoria colectivului nu s-au şters peripeţiile operaţiunii Pinguinii uzi.
    Precum un joc dea alba- neagra acelaşi site a doua zi prevestea o vreme nemaipomenită în intervalul propus, ca de fiecare dată, pentru tentative de pescuit. Telefonia mobilă şi-a spuns din nou cuvântul , iar o nouă convocare a plecat de la CENAFER Galaţi, pe calea undelor cu atenţionarea de rigoare asupra riscului apariţiei permanente a unor condiţii meteo demne de Camel Trophy .
    Noaptea de 16/17.06.2010 a fost grea cu nori, furtună, ploi torenţiale şi insomnii. Pe o vreme mohorâtă avangarda : Donose Octavian, Drescanu Dan, Paleacu Iulian, Calciu Dan, Totolici Marian au pornit spre piaţă pentru a face cumpărăturile de rigoare din care nu au lipsit: tradiţionala conserve de fasole, ingredintele pentru ciorba de peşte şi preparate pentru grătar.
    Pe data de 17.06.2010 la ora 14,00 scrutând în permanenţă cerul şi cu un dram de speranţă în suflet s-a trecut Dunărea.
    A doua zi echipa a fost completată cu un alt grup de temerari: Oprea Marius, Popovici Bogdan, Pungă Cristinel, Ene Alexandru, Negrea Ion, Căluian Valentin.

      Restul poveştii este reprodus în imagini,
care cu toată rezoluţia generată de tehnica secolului XXI, nu pot reproduce momentele deosebite ale Operaţiunii Monofilament.''
(Editaţi postarea)